Z6_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U4
Z7_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U5

ИНСТИТУЦИИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА В ГОТОВНОСТ ЗА ТЕЖКИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ

Дата на публикуване: 24.11.2023
Последна актуализация: 24.11.2023

Във връзка с прогнозата за предстоящо застудяване и очаквани дъждове, които ще преминат в сняг, днес, 24.11.23 г., в областна администрация Монтана, се проведе  среща  под  председателството на областния управител Ивайло Антонов, на която бяха обсъдени готовността на институциите за осигуряване на проходими пътища в областта. В срещата взеха участие: инж. Калин Хайтов - заместник областен управител, директора на Областно пътно управление – Монтана, представители на ОД на МВР - Монтана,  и представители на фирма „Стефстрой 2010“ ЕООД отговорна за зимното  снегопочистване на територията на област Монтана. 
 Разгледаха се въпроси, свързани с готовността  на различните институции за обезпечаване проходимостта  на пътищата при зимни условия. Представителят на снегопочистващата  фирма заяви, че тя е в готовност за зимното почистване. 
Като основен проблем през зимния период  отново се очерта прохода „Петрохан“ и нарушението от водачи на тежкотоварни автомобили, дръзнали да не спазват наложените ограничения. ОД на МВР Монтана ще осигури постоянен полицейски пост на подхода към прохода. Изпратено е и писмо до Областен управител на Софийска област, с молба за съдействие и координация с ОДМВР – София.
В края на срещата областният управител Ивайло Антонов отбеляза, че само със съвместните бързи и адекватни  действия на всички институции  ще може да се осигури безопасна пътна настилки през зимния период, за да може хората  да бъдат спокойни и сигурни при пътуванията си.
Призовават се гражданите, които нямат необходимост, да не предприемат пътувания, а тези на които това се налага да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили.

ИНСТИТУЦИИТЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА В ГОТОВНОСТ ЗА ТЕЖКИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ
https://www.livechatalternative.com/