Сръбски художник откри изложба в галерия в Монтана

Дата на публикуване: 12.05.2022
Последна актуализация: 12.05.2022

Серия портрети на младия сръбския художник Йован Спасич, подреди в изложба Художествената галерия „Кирил Петров“ в Монтана. Гост на събитието бе областният управител Ванина Вецина.

Изложбата е озаглавена "Невъзможно бягство", а представените в нея произведения разчитат на деформацията като художествен похват, избран от автора за по-различно третиране на образите чрез смесена техника.
Йован Спасич е роден през 1993 г. в Лесковац и вече има 19 самостоятелни изложби. Участвал е в много колективни изложби, творчески колонии и пленери. Негови произведения са показвани в Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина. Живее и работи във Власотинце, в България гостува за пръв път.
„Радвам се, че жителите и гостите на този град ще могат да се запознаят с работата Ви в областта на портретното изкуство и приветствам дългогодишното приятелство между творци от Сърбия и България. Пожелавам този културен диалог между вас да продължи и вярвам, че изложбата ще бъде посрещната от заслужен интерес“, пише в поздравителния си адрес г-жа Вецина..
Изложбата "Невъзможно бягство" ще остане в галерията на ул. "Цар Борис III" № 19 до 11 юни 2022г.

https://www.livechatalternative.com/