Z6_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U4
Z7_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U5

„БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА “ /Конкурс за послание /

Дата на публикуване: 30.12.2022
Последна актуализация: 17.05.2023

    Кампанията е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи във и извън страната, както и със съдействието на държавните и местни власти.
Националната дарителска кампания „България заслужава!“, за изграждане на 111 метров пилон,  на който ще се извиси  българското национално знаме,  стартира на 1 ноември.
    Пилонът ще бъде монтиран на Роженските поляни – символ на българщината, историческото и духовното ни наследство. Той ще е най-високият в Европейския съюз, на надморска височина 1430 м. и знамето на България ще се вижда от километри разстояние.
В основата  на Пилон „Рожен“ е предвидено  монтиране на  мраморна плоча, изобразяваща картата на България, където ще бъдат  вдълбани двадесет и осем послания от 28-те административни области. Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта от която идва и ще остане за бъдещите поколения.
    Областна администрация – Монтана  се включва в кампанията, като обявява  конкурс за послание (текст, съдържащ до седем думи), което да бъде гравирано на мястото, което ще заема област Монтана.
    Желаещите да участват могат да подават своите предложения в срок до 25.01.2023 г. на официалната електронна поща на Областна администрация Монтана,  montana@montana.government.bg, или в Центъра за административно обслужване, гр. Монтана, пл. „Жеравица“ № 1  ет. 1.  
  Предложенията следва да бъдат придружени с кратка информация за автора/авторите (три имена, адрес/ел. адрес и телефонен номер).
    Комисия, назначена със заповед на Областния управител ще разгледа постъпилите предложения и ще определи посланието за област Монтана, след което ще бъде изпратено в Областна администрация – Смолян, в указания срок.

Областна администрация Монтана
https://www.livechatalternative.com/