Z6_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U4
Z7_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U5

МИНИСТЪРА НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО СЕ СРЕЩНА С КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

Дата на публикуване: 30.01.2024
Последна актуализация: 30.01.2024

Среща с министъра на РРБ

Днес,30.01.24 г., от 11.00 в голямата зала на Областна администрация се проведе работна  среща на Министъра на МРРБ Андрей Цеков , депутати от 49-то Народно събрание, областният управител на област Монтана Ивайло Антонов, представители на областната администрация  и кметове на общини в област Монтана. 
На срещата присъстваха и Председателя на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“  инж. Ясен  Йорданов и председателя на УС на „Българския ВиК холдинг“ ЕАД инж. Лозко Лозев
Като домакин на работната среща областният управител откри мероприятието и заяви, че е особено важно да се обсъдят и даде прозрачност на редица въпроси свързани с инфраструктурата в областта, както и съдействието на МРРБ относно стратегически проекти на общините. Господин Антонов заяви, че провеждането на  добър диалог а в работата на всички структури е гаранция за успех.
Тема на дискусията бе обсъждане на  общински проекти в Приложение №3 на Закона за бюджета и инвестиционната програма  на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2024 година в област Монтана.  
Министър Цеков представи  идеите на Министерството за транспортна свързаност и проектите, които са от съществено значение като Магистрала „Струма“- Бяло Море- Дунав, както и трасето София-Видин. 
На министър Цеков  бяха поставени въпроси относно проектиране и включване на  пътища за ремонт  в община Г.Дамяново. 
Беше засегнат и въпроси за предстоящото консолидиране на ВиК  дружествата в страната . 
С оглед отговор на всички поставени въпроси, министър Цеков предложи нова среща, която да се състои на 11.03.24 г.

Среща с министъра на РРБ
https://www.livechatalternative.com/