Z6_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U4
Z7_PPGAHG800P9K50QR53A08F10U5

Окончателно бе гласувана Областната здравна карта

Дата на публикуване: 21.09.2023
Последна актуализация: 21.09.2023

Здравна картаДнес, 21.09.23 г.,   в областна администрация Монтана се проведе второто заседание на Областната Комисия  за изготвяне на здравна карта на област Монтана. В заседанието участваха Ивайло Антонов – областен управител, инж. Калин Хайтов- зам. областен управител, представители на РЗИ, РЗОК, съсловни организации и  представители на общините, включени в областната комисия, назначени със Заповед на Министъра на здравеопазването, както и директорите  на болниците в област Монтана.
След представяне на  обобщена информация по Методиката направеното  предложение от РЗИ  е да се запази  досегашният брой на леглата на територията на областта, въпреки, че те са в повече от предложените в Методиката. Предложението е съобразено и с постъпилите при областния управител  становища от болниците в областта: МБАЛ „д-р Ст. Илиев“ АД – Монтана, МБАЛ Сити Клиник „Св. Георги „ –Монтана, МБАЛ- Берковица ЕООД, МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“- ЕООД- Лом и  „СБР-НК“ ЕАД „Св.Мина“ Вършец.
В заключение д-р Славейкова отчете и факта, че в момента областната здравна карта се изготвя върху старото законодателство в областта на здравеопазването, макар, че предстои  промяната му. 
Ето защо тя апелира  към всички членове на  комисията да поемат своята отговорност и да гласуват  така предложената здравна карта. 
 Председателя на комисията, областният управител Ивайло Антонов, подложи на  гласуване окончателното предложение, което бе прието единодушно.
Предстои подписването му и заедно с протоколите от заседанието ще бъде изпратено в Министерство на здравеопазването.
 

https://www.livechatalternative.com/