Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL7
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3UN4

МЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА, ПРИЧИНЕНА ОТ COVID - 19

Дата на публикуване: 30.03.2021
Последна актуализация: 17.05.2023

 

Медицинският съвет на област Монтана проведе редовно заседание във връзка с актуалната епидемична обстановка в страната и областта, причинена от разпространението на Коронавирус инфекцията.
Участие в събитието, което се състоя в 16.00 часа на 09.07.2020 г. в Областна администрация - Монтана под ръководството на Областния управител Росен Белчев и Зам. областните управители Десислава Димитрова и инж. Цветко Цветков, взеха включените в състава на съвета ведомствени териториални структури на изпълнителната власт – Регионална здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Областна дирекция на МВР,  Териториална дирекция „Национална сигурност“, Гранично полицейско управление - Чипровци, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана,  МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД – Лом,  Център за спешна медицинска помощ – Монтана, МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ ЕООД – Монтана, МБАЛ „Берковица“ ЕООД, „Фърст Диализис Сървис България, Диализен център - Монтана“,  представители на  общините в област Монтана, както и представители на Районните колегии на Български лекарски съюз и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.
Основен акцент в дневния ред на събитието беше обсъждане на мерките, които следва да бъдат предприети за ограничаване на разпространението на Коронавирус инфекцията на територията на страната, в съответствие с указанията, посочени в Заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев № РД-01-393/09.07.2020 г.
От страна на Регионалната здравна инспекция в Монтана бяха представени актуални данни за заболеваемостта от COVID – 19 в областта, от които стана ясно, че към дата 09.07.2020 г. активните случаи в област Монтана са общо 8, като 6 от тях са на домашно лечение, а 2 са хоспитализирани в инфекциозното отделение на болницата в град Лом.
Общата бройка на лицата, поставени под карантина е 199, от които 19 са наблюдавани от РЗИ, а останалите – от личните лекари.

https://www.livechatalternative.com/